mama

Hoe al mijn idealen die niet uitkwam en in één kast passen.

Voor ik aan het moederschap begonnen was had ik een aantal idealen. Voor mij was het duidelijk wat voor moeder ik zou worden. Mijn kinderen zouden de vrijheid krijgen om dingen te ontdekken en ik zou ze de structuur in hun dagelijks leven bieden. Daarnaast worden er vanaf de eerste hapjes zelfgemaakte maaltijden op tafel gezet en wordt er gezellig, met het hele gezin aan tafel gegeten.

 

Wil je de rest van mijn artikel lezen? Klik dan HIER voor de rest van het artikel op mijn nieuwe site.

 

 

4 gedachten over “Hoe al mijn idealen die niet uitkwam en in één kast passen.”

 1. Heel herkenbaar geschreven. Ja ik had daar ook ooit een post over geschreven. Het begint inderdaad met speelgoed. Ik was ook iemand die dacht alles uitgepuzzeld te hebben voor onze oudste. Al voordat ze geboren was….Met plastic speelgoed spelen is er één van. Haar kamer staat vol met plastic speelgoed. Ik had ook altijd dat ‘romantische’ beeld van dat er alleen houten speelgoed in huis kwam. Niet dus. Op een gegeven moment zijn jouw idealen niet meer die van je kinderen en dan moet je ‘loslaten’. Ik ben wel losser geworden. Zal me nu een worst wezen of het speelgoed in zicht staat of niet. Hier wonen kinderen en dat is geen geheim. Als een ander zich er aan stoort, dan is dat jammer. Ik ben al blij dat ze haar eigen rommel opruimt 😅. Ik zou zeggen: lang leve de kids! Voor we het weten hebben ze het nest verlaten en krijgen wij misschien spijt van bepaalde dingen… enjoy the adventure!

  Like

  1. Leren dingen loslaten is wel belangrijk als je kinderen hebt inderdaad. We enjoy big time! Ik zie nu ook in waarom het voor knul veel beter is

   Like

 2. Leuk om te lezen hoe dit bij anderen gaat. Ik had me voorgenomen dat het huis niet vol zou staan met speelgoed. En dat is gelukt. Je ziet wel wat, maar het is opgeruimd en daardoor blijft het netjes. Ik ben niet anti-plastic. Maar ik vind het gewoon lelijk. Vaak ook door de felle kleuren. Dus datgene wat in zicht is, is van hout. Of het zijn boeken. En dat straalt al meer rust uit. En ik wissel speelgoed af. Dan leg ik iets weg en haal het een paar weken later weer te voorschijn. Is het weer ‘nieuw’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s