beauty

Going All Out – Mijn Instagram Look

Mijn make-up stash is aardig aan het groeien. Het laadje waar ik nu alles in bewaar begint al uit te puilen. Langzaam zit ik er al aan te denken om een nieuw kastje te gaan kopen, maar voor ik is gebeurd. De boel moet dus uitgezocht worden. Hoe leuk is het om van het moment gebruik te maken en ‘all out’ te gaan en een super look te proberen. Op Beautygloss zal ik een tutorrial voor een Instagram Look en ik heb hem proberen te volgen. 

insta2

The brow

Om te beginnen shape ik mijn wenkbrauwen. Voor de Instalook moeten je wenkbrauwen ‘on fleek’ (flawless/perfect) zijn. Meer dan een paar verdwaalde haartjes hoef ik niet te plukken, maar om het extra strak te maken gebruik ik een klein mesje, die er speciaal voor is bedoeld om je gezichtshaar te verwijderen. Hier zag ik jaren geleden, toevallig ook bij beautygloss, een revieuw/tutorial van en een paar weken gelezen zag ik hem eindelijk bij de kruidvat liggen. Nadat ik mijn foundation e.d. aan heb gebracht kleur ik mijn wenkbrauwen in. Eerst met alleen een wenkbrauwpotlood, maar later breng ik een soft powder aan op mijn wenkbrauwen. De eerste keer dat ik deze gebruikte had ik spijt van mijn aankoop, omdat het alleen een dikke zwarte streep achter liet. Echter kan je het super mooi aanbrengen met een strak wenkbrauwkwastje en krijg je erdoor hele volle wenkbrauwen.

brows

Rimmel London Wenkbrauwpotlood – Hazel

Rimmel London Brow this Way Soft Powder – Blond

 

Flawless skin

De Instalook heeft een ‘flawless’ skin. Hoewel ik niet overtuigd ben van het nut van primer (lees hier mijn eerste ervaring ermee), gebruik ik hem wel voor deze look. Misschien dat een primer bij gebruik van veel make-up voordeel heeft.
Hoe meer foundation hoe beter. Nee, deze look is niet geschikt voor een doorsnee dag. Gelukkig komt de hoeveelheid foundation niet over op de camera en kun je dus rustig door plamuren. Ik gebruik de foundation van Maybilline, maar omdat mijn huid wat lichter is geworden meng ik deze met een lichtere van L’Oréal en breng dit aan met mijn blender.
Onder mijn ogen en rond mijn neus breng ik met een liquid camouflage nog een extra laagje aan en het geheel poeder ik af met een poeder van No7.

 

foundation

Catrice Prime and Fine

Maybilline Fit Me Liquid – Ivory

L’Oréal Paris True Match – Rose Ivory

Catrice Liquid Camouflage Concealer – Natural Light

No7 Perfect Light Pressed Powder – Fair

 

Pretty Extreme

In de UK kocht ik een klein palletje die ik gebruik voor de oogschaduw. Lekker dik en hoog smeren voor deze look. Het voelt alsof ik al drie keer teveel op heb gedaan, maar als ik (zonder de juiste kwast hiervoor te hebben) aan het blenden sla ziet het er opeens super mooi uit.

Met mijn liquid eyeliner probeer ik een goede wing te maken. Met de kwast die bij het potjes zit lukt het me net om een strakke lijn boven mijn ogen te zetten, maar voor de wing pak ik toch een klein kwastje die ik nog op de bodem van mijn verzameling vond. Met het kwastje hoop ik op beter resultaat, maar helaas ben ik niet kundig genoeg om een goede wing te zetten. Zelfs de plakband-hack geeft geen goed resultaat. Dan maar zorgen dat het er op de foto goed uit lijkt te zien.

Terwijl ik mijn ooglook op de juiste manier probeer aan te brengen moet ik een keer of drie opnieuw foundation e.d. aanbrengen, omdat er het één en ander niet goed ging.

Om de ooglook af te maken doe ik zwarte mascara op. Ik heb geen nepwimpers (en al had ik ze wel, zou ik ze nooit goed aan kunnen brengen), dus ik breng ongeveer vier laagjes mascara aan om een vol resultaat te krijgen.

eyes

Bourjoir Smoky Stories quatuor oogschaduwpalette – Over Rose

Catrice Liquid Eyeliner – Dating Joe Black

Bourjoir Mascara Ultra Curl – Black

 

Highlight

Ik heb geen officiële highlighter, dus ik pak een veel te lichte concealer. Ik breng deze aan op mijn cheekbones, kin, bovenlip, neus, voorhoofd en onder mijn wenkbrauwen. Nadat ik mijn blush op heb gebracht doe ik nog een klein beetje witte oogschaduw, waar een flinke glinster in zit, op mijn cheekbones en onder mijn wenkbrauwen voor wat extra highlight. Deze is ooit goed stuk gevallen, maar ik pak hem heel soms nog voor een lichte highlight. Nu smeer ik het extra dik op, zodat het op camera het goed overkomt.

 

highlight

Etos Brightening Concealer – Light

Clinique Cheek Pop Blush

Etos Oogschaduw – wit

 

Kissable lips

Mijn lippenstift collecte is niet heel groot. Hierdoor weet ik dus niet of de kleur bij de Instalook past. Ik begin met de matt lip cream van de hema. Om het felgekleurde rood er een beetje vanaf te halen gebruik in aan de binnenkant van mijn lippen een wat donkerdere rood om een ombre effect te creeeren. Deze is niet iets donkerder dan de rode van de hema en het geeft een mooi ombre effect.

lips

 

Hema Matt Lip Cream – RaspBerry

L’Oreal Paris Laetitia – Pure Red

Instagram Make-up Look

Een half uurtje later en eindelijk is de look afgerond. Als ik in een grotere spiegel kijk schrik ik van de overweldigende hoeveelheid make-up, maar op camera komt het inderdaad goed over. Het lijkt zelfs nog mee te vallen hoe dik het is geplamuur, haha. Nog voor ik de deur uit ga voor een boodschapje haal ik mijn lippenstift eraf en halveer ik mijn wing. Nog even een handdoekje over mijn gezicht om een aantal lagen foundation eraf te halen en I’m good to go. Dit is geen look voor mij, maar ik vind het heerlijk om zo met make-up te spelen.

insta1

Niet alleen voor de fun

Maar het was niet alleen maar spelen. Ik vind het heerlijk om me schamteloos op te maken, maar het was niet alleen voor de fun. Ik heb er zowaar nog wat van geleerd. Zo weet ik nu dat ik geen wing kan maken en rode lippenstift niet mijn kleur is. Ik weet dat mascara er niet beter op wordt als je meer lagen aanbrengt. Het gaat klonteren en hier gaan je wimpers er niet beter van uit zien. De oogschaduw vond ik wel erg mooi en hier ga ik zeker meer mee spelen. Een goede blendbrush staat nu dus op mijn wishlist. Ook ben ik heel blij met de vondst van het aanbrengen van de wenkbrauwpoeder.

Vind jij het ook zo leuk om met make-up te spelen?

1 thought on “Going All Out – Mijn Instagram Look”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s