mama

Weekly Diary #8 – Wassen, snijden en mama gaat tekenen

Van een fel schijnende zon, naar een dag zoveel regen dat zelfs mijn knullen een trip naar buiten niet zagen zitten. Het weer ging alle kanten op en ook wij zijn lekker druk geweest. Ik heb weer een nieuwe Weekly Diary voor je klaarstaan.

Zondag
De zon schijnt vandaag mooi en we trekken er allemaal op uit. Als de oudste op zijn loopfiets is, kunnen we een behoorlijk stuk afleggen.

wandelen met kinderen

Maandag
Ik moest er deze ochtend weer vroeg uit. Een zeldzame ochtenddienst. Manlief brengt de kinderen naar mijn ouders en dus was het lichte spits in de ochtend. Gelukkig werkten de mannen goed mee.
Na mijn werk heb ik even misbruik gemaakt van de oppas en nog een emmer over de auto gegooid. Na een jaar de auto niet te hebben gewassen, was het extreem nodig. De kinderen vinden spelen met water heerlijk. De oudste mocht ook een emmertje en een bortel. Eerst werd hij helemaal zwart en later natuurlijk zeiknat. Met een schone auto en een jongen in pyjamabroek vertrokken we naar huis.

auto wassen

Vanavond staat er ravioli op het menu. De champignons mag Morris snijden, in de hoop dat hij beter gaat eten. Met een bot mes en extreme supervisie van zijn moeder heeft hij het hele bakje fijn gesneden. Hij vond het leuk om te doen, maar natuurlijk geen champignon gegeten

zelfsnijden

Dinsdag
Mijn plan was om in de ochtend erop uit te gaan. Een kindje dat lelijk valt brengt de plannen in de war. Met je kin op de tafel vallen, terwijl je tong nog tussen je tanden zit zorgt voor flink wat bloed. De flinke jongen heeft kort, maar hard gehuild. Erna was hij erg moe en werd het dus slapen ipv buitenspelen.
Dan  maar in de middag naar buiten. Even naar de winkels om vervolgens een speeltuintje op te zoeken. In de winkels besef ik weer waarom ik niet in de middag weg wil met de kinders. Het raceautootje voor de Dirk van de Broek heeft zo’n aantrekkingskracht op de oudste, dat ik hem er niet vandaan kan krijgen. Al huilend sleep ik hem naar buiten, waar ik hem uit laat razen. Gelukkig kom ik mijn ouders tegen, waardoor ik wat extra handen heb.

tantrum

Woensdag
Enige tijd geleden is een vriendin bevallen van haar tweede dochter. Na 4 maanden verschijn ik eindelijk op kraamvisite. Toch lijkt haar meisje nog zo klein en is het heel anders dan mijn knul. Omdat manlief thuis is kan ik alleen met mijn baby langs gaan en blijft de drukke knul bij papa.
Het is heerlijk weer en we verhuizen naar de tuin. De kids spelen heerlijk in de tuin, terwijl wij een beetje bij kunnen kletsen.

buitenspelen2

Haar dochter maakt mooie tekeningen op het krijtbord en zo maakt ze ook een mooie tekening van Owen. Hij lijkt sprekend. Vooral dat piekhaar!

owen

Donderdag
De moeheid begint toe te slaan bij de oudste. Het luisteren vergaat hem steeds moeilijker. Ik hoor het al als manlief hem ’s ochtends omkleedt. Nadat we wat boodschappen hebben gehaald gaat meneer zonder moeite mee naar bed. Gelukkig komt de oppas naar ons toe en kan meneer lang slapen. Tijd voor de jongste om extra aandacht te krijgen van zijn opa en oma.

oppas

Vrijdag
Zo begon de week met een zonnetje en zo plenst het weer. Lekker hollands weer zeg. Zelfs de oudste heeft niet zo’n zin om naar buiten te gaan. Lief spelen de jongens op hun eigen eilandje. De jongste plundert de la met duplo. Grote broer speelt aan de tafel en het geeft zo’n rust als je geen geruzie tussen de broertjes hoort.

duplo

Als Owen op bed ligt pak ik de kleurtjes en wat tekenpapier. De oudste gebruikt vaak een pen en mijn notitie boekje, maar nu mag hij met de kleurtjes mooi bezig zijn. Ik begin aan de tekeningen voor op zijn kamer. Na wat random dingen in de lijstjes te hebben is het nu wel tijd voor iets leuks.

spaceart

Zaterdag
We hebben een druk programma in de middag. Ik vind het een beetje spannend, want doordat de oudste geen middagdutje meer doet is hij ’s middags erg moe.
We gaan naar vrienden. De cavia is erg in trek. Mijn knullen vinden het allebei erg interessant. De beestjes hebben nu wel een trauma van al dat gerammel aan de kooi.

cavia

Na een gezellige avond komt een vriend nog een drankje doen. Na een drukke dag gapen we met z’n drieën de avond bij elkaar. Toch was het erg gezellig, maar ik ben blij als ik mijn bedje in duik.

wijntje drinken

Dank je wel voor het lezen. Wat heb jij deze week gedaan?

4 gedachten over “Weekly Diary #8 – Wassen, snijden en mama gaat tekenen”

  1. Mooi overzichtje. Ik had vorige week examen en mijn dochter had haar eerste vormseldag. Veel te druk naar mijn zin, maar achteraf bekeken een mooie, emotionele week geweest. Die cavia’s overleven dat wel, ze leren zichzelf gewoon sneller wegstoppen. 😁

    Liked by 1 persoon

  2. Wat een fijne week. Wat goed ook dat er al champignons gesneden kunnen worden. Ga ik ook eens uitproberen met mijn dochtertje.. we snijden op dit moment namelijk alleen nog klei haha. Wat een gaaf krijtbord in de tuin!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s