mama

Het geboortekaartje van Owen

Een jaar geleden waren wij ons druk aan het voorbereiden op de komst van onze tweede zoon. Voor de geboorte van onze eerste zoon hebben wij een vriend gevraagd het kaartje te ontwerpen en ook het tweede kaartje is van zijn hand. Vandaag deel ik met jullie het geboortjekaartje van Owen.

Een geboortekaartje zelf ontwerpen is niet altijd even makkelijk. Gelukkig is onze vriend de ontwerper goed in het vertalen van ideeΓ«n naar mooie plaatjes. Zo had papa dit keer een idee. Ik vond het moeilijk voor te stellen, maar na wat voorbeeldjes te hebben getekend ontstond bij mij een beeld.

geboortekaartje3

Samen met de ontwerper hebben we een avondje over het ontwerp van het kaartje gepraat. Silhouetten van een bos en dieren in de kleuren rood en oranje. Het zou een echt herfstkaartje worden. Ik was 15 november uitgerekend en dus past dat perfect bij het seizoen waarin ons kleine mannetje geboren zou worden.

Na enige weken kregen wij het eerste ontwerp. Zo fantastisch mooi hoe een abstract idee in iemand z’n hoofd tot een ontwerp kan komen. De kleuren werden nog een klein beetje aangepast en her en der werden wat blaadjes toegevoegd. Vanaf toen waren we allebei helemaal verliefd op het kaartje.

geboortekaartje1

Op de voorkant van de kaart staan drie hertjes rond de wieg. Dit stelt ons gezin voor, rond het wiegje van Owen. Over de rest van de kaart staan meerdere dieren verstopt. Deze dieren stellen de verschillende mensen en dieren uit ons leven voor. Zelfs de kikkerknuffel van onze oudste zoon is terug te vinden op de kaart.

geboortekaartje4

Een tekst op het kaartje? Zullen we het doen of niet? Heel internet is doorgespit voor een passende tekst. Er waren mooie teksten bij, maar niet de tekst die wij voor onze knul wilde. ‘Als we dan toch geen goede tekst kunnen vinden, dan kunnen we het beter weg laten’ zei papa. Ik wilde onze knul toch met een paar woorden verwelkomen en dus ben ik zelf aan het rijmen geslagen. Samen met papa zijn we tot deze tekst gekomen.

Zo lief, zo klein
en toch zo stoer
een volmaakte zoon
en kleine broer

Ik vond het belangrijk dat Owen centraal stond op de kaart. Niet zijn grote broer die hem aankondigde of wij die de wereld vertelden dat we een nieuw hummeltje hadden, maar echt het kaartje van Owen.

geboortekaartje2

Als ik nu geboortekaartjes binnen zie komen is dit totaal geen gebruikelijk geboortekaartje. Wij zijn er super blij mee, maar ik ben heel benieuwd…

Wat vind jij van dit geboortekaartje?

2 thoughts on “Het geboortekaartje van Owen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s